Image
Top
Meniu
26 noiembrie, 2012

Parapantista pentru o zi

„Cursul parapantist pentru o zi” – iunie 2012 – Daniela Temelie

Intalnirea mea cu SkyFly, a fost prin intermediul unui cadou de ziua mea, de la cele mai bune prietene. Ele au vrut sa-mi daruiasca “o experienta”, asa ca am primit un voucher pentru un curs de o zi cu parapanta.

Recunosc, nu stiam mai nimic despre parapanta, despre curs, ori despre scoala SkyFly, iar cand am cautat informatii, ce am gasit nici nu s-a comparat cu experienta traita.
Totul, incepand cu cei doi instructori, Gigi si Adi,- care m-au tratat din prima clipa ca pe un prieten, si in acelasi timp m-au facut sa ma simt in totala siguranta in grija lor, pana la cursul propriu-zis, si incheiat cu ZBORUL, au fost peste asteptari.

In cateva ore, m-au invatat notiunile de baza despre parapanta, despre elementele principale, despre cum sa o manevrez si ce trebuie sa fac, iar apoi, dupa exercitii impreuna, Gigi mi-a spus ca pot incerca singura. “Cum adica, sa zboooor? Singuraaa? “

Reactia mea spontana a fost insa repede inlocuita de emotie si nerabdare, deoarece am realizat ca sunt in deplina siguranta cu cei doi instructori, care mi-au legat un radio cu care imi comunicau instructiuni (vireaza stanga, vireaza dreapta, cum sa aterizez etc), si care au fost atenti si concentrati 100% monitorizandu-mi zborul.

Iar ZBORUL…. Zborul a fost suprarealist! Cred ca e cea mai apropiata experienta de cum se simte o pasare, esti suspendat in aer, simti cum plutesti, cum bate vantul si cum controlezi tu insuti directia zborului tau, e o senzatie absolut extraordinara!

E greu de exprimat in cuvinte cum te simti acolo, in aer, in vant, tu cu tine deasupra lumii, insa e cu siguranta o experienta unica in viata, care merita incercata macar o data.
Atentie insa, trebuie sa avertizez ca da, intr-adevar, dependenta!

Imediat ce am aterizat si mi-am revenit din starea euforica in care ma scufundasem, a trebuit sa urc dealul de pe care decolasem, ceea ce ar face intr-adevar pe orice om sa se gandeasca de doua ori inainte de a face ceva care sa-l faca sa urce din nou ):P.

Dar stiti ce s-a intamplat cand am ajuns in sfarsit in varf? (obosita, transpirata, gafaind :)))) Am zis foarte firesc “Pot sa ZBOR din nou???” :D. Si am mai decolat de vreo 3 ori, sub atenta supraveghere a instructorilor, care mi-au permis chiar sa depasesc orele de curs, pentru ca intelegeau noua pasiune descoperita.

Pe langa zbor, am cunoscut si “parapantistii”, oameni tare misto cu care mi-ar placea oricand sa ies pe munte ori la gratare , si care s-au purtat din prima clipa atat de firesc cu mine, de parca eram parte din gasca.

Pot doar sa multumesc pe aceasta cale Scolii Sky Fly pentru experienta deosebita pe care mi-a oferit-o, sa le multumesc oamenilor pe care i-am cunoscut in acea zi pentru felul in care m-au tratat, iar prietenelor mele… ei bine, lor le-am scris chiar in ziua aceea : “ Multumeeeeeeeeesc! I’ll never forget! “ :X:).