Image
Top
Meniu

alpinism si escalada

 Alpinismul este poezie, filozofie, este ceva nedefinit care te cheama, te impinge in locuri incredibil de grele pe frig sau pe soare torid, in ploaie sau vant .Niculae Baticu

Gigi climbing

”Alpinistul nu este un sportiv care alearga pe marile arene inconjurat de spectatori care sa-l incurajeze; este un caracter puternic, care lupta cu propriile temeri pentru a-si demonstra siesi, inainte de toate, ca limitele pot fi depasite. Alpinismul este inainte de toate o conceptie a relatiilor dintre spirit si munte.

Guido Rey povesteste cum, poposind candva impreuna cu cativa colegi pe o poteca de la poalele Matterhorn-ului, a vazut in departare un drumet singuratic, cu parul carunt, care mergea incet pe poteca si se oprea din cand in cand pentru a-si indrepta privirea catre falnica piramida a muntelui. Cand drumetul s-a apropiat la o oarecare distanta de grupul care poposea, unul dintre membri grupului l-a recunoscut si a soptit celorlalti: „este Whymper !” Cand drumetul a trecut pe langa grup, toti s-au ridicat in picioare si au salutat cu adanc respect pe cel care pusese primul piciorul pe varful Matterhorn-lui.

Am cautat spatiu, maretie, asprime, frumusete si le-am gasit din plin. Am cautat de asemenea prieteni buni si am aflat multi tovarasi de nadejde in clipele cind ne-am incredintat unul altuia viata legata pe firul franghiei, urmand chemarea care pentru unii a fost suprema si ultima chemare.

Ne dorim drumuri lungi, locuri noi, dar oriunde am fi si orice am face, privirea se va intoarce mereu catre muntii pe care i-am indragit. Iar amintirile vor ramane la fel de vii, cand pasii obositi nu vor mai asculta indemnul dorului !”

Daca si tu esti un impatimit al alpinismului si escaladei sau doar vrei sa incerci senzatii tari o poti face in zona Cheile Turzii, Cheile Turului, Cheile Aiudului, Lita, Rimetea si alte zone consacrate din tara si strainatate. Trebuie doar sa vii, noi iti punem la dispozitie echipamentul necesar si experienta noastra pentru o inalta aventura!

Contacteaza-ne pentru initiere in alpinism si escalada!